CV

Björn Sundell

Yrke: Journalist, tankesmed, författare, omvärldsanalytiker

Utbildning: Ekonomie magister

Hobby: Veteranbilar, ekonomisk historia, friluftsliv

Arbetserfarenhet: medier,

näringslivet, bankvärlden och

tankesmedjor

Familj: Sambo

Hemort: Helsingfors

Välkommen 

Jag heter Björn Sundell, är född och uppvuxen i Helsingfors och har sysslat med skrivande ända sedan jag lärde mig alfabetet. Min första bok skrev jag som tioåring i häften som tejpades ihop. De fick sedan pärmar av papp med teckningar som föreställde hemlighetsfulla grottor, brinnande flygplan eller häftiga biljakter. Men det var bara början.

Under åren som gått  har jag skrivit tusentals tidningsartiklar, analyser och reportage samt två romaner. Under rubriken "Artiklar" finner du några smakprov från två olika områden: Ekonomi och minoritetsfrågor. I april 2021 utkommer min tredje roman, "VÄNSKAPENS MARIONETTER". Mera info under rubriken "Böcker".

Under rubriken "Till din tjänst" visar jag hur jag kunde hjälpa dig. Hela mitt yrkesliv har jag arbetat med kommunikation och ekonomi. Jag har analyserat samhället, gjort radio- och TV-program, hjälpt företag och organisationer att nå ut med sina budskap på ett kreativt sätt. Dessutom har jag fungerat som bollplank och idéspruta i många arbetsgrupper. Och jag har varit moderator i otaliga diskussioner.

 

 

Läs mer

 

 

Artiklar

Sveriges sak är vår

I år går Finland kanske förbi Sverige vad tillväxten beträffar. Därför är det nyttigt att betrakta lärdomarna av den svenska uppgången.Läs mera »

Inte fler affärsmän i politiken

Folket ropar efter handlingskraftiga företagsledare med förutsättningar att lyfta Finland ur krisen. Men det är en stor skillnad mellan att styra ett företag och ett land.Läs mera »

Visst kan Finland!

Nu gäller det för Finland att hitta sin väg i Det Nya Normala – en värld med extremt låga räntor, svag tillväxt och en internationell handel som inte växer som förutLäs mera »