Böcker

 

"VÄNSKAPENS MARIONETTER" är min tredje roman och utkom våren 2021. Ett misslyckat finsk-sovjetiskt ”vänskapsprojekt” begravdes i tysthet i början av 1980-talet. Fyrtio år senare går rykten om en tragisk olycka. Är det stormaktspolitik eller bär de ansvariga på en hemlighet de absolut vill dölja?

Mina två tidigare romaner handlar om människor i karriären som sugs upp av den häftiga pulsen i ett växande företag i globaliseringens tid. Plötsligt märker de att de har förlorat kontrollen över sina liv. Men det priset är de villiga att betala - tills de ställs inför ett alltför svårt och obehagligt val...

 

Vänskapens marionetter

När något gick på tok i det finsk-sovjetiska ”vänskapsprojektet” i början av 80-talet lades locket genast på av hänsyn till den stora grannen i öst. Men nu, nästan fyrtio år senare, sprids rykten om en tragisk olycka. Vill någon hämnas eller är ryktena stormaktspolitik; ett utslag för den tilltagande spänningen mellan öst och väst? Eller bär de ansvariga på en hemlighet som de till varje pris vill behålla för sig själva?

 

Utkom på förlaget Litorale i april 2021

beställning per epost:

bjorn.m.sundell@gmail.com

Pris 25 euro + porto

eller beställ via Adlibris eller Suomalainen

Den store mannens skugga

Timo Manner har fört företaget han grundat ut i världen. Han är skicklig, de anställda beundrar honom och han bländar omvärlden med sin framgång. I det lilla Finland blir han den stora hjälten. Men liksom många stora män bär också han på en hemlighet som bara hans närmaste medarbetare anar sig till.Ingen vill dock kritisera natorionens hjälte. Inte förrän han en dag är försvunnen och ingen vet vart han tagit vägen. Vad gick på tok i det framgångsrika börsbolaget?

Utgiven på Söderströms förlag 2006.

Svart brev från kina

Mikael är sifferdoktorn, lite nördig men helt suverän på sitt område.Som mattegeni är han oslagbar i finansvärlden - tills finanskrisen avslöjar ett fatalt misstag. Han lämnar de rykande ruinerna i Helsingfors och inleder en ny karriär i Shanghai. På ett biomedicinskt laboratorium, som samarbetar med europeiska läkemedelsbolag, är Mikael garanten för att pengarna inte hamnar i fel ficka. Han märker snabbt att det kinesiska laboratoriet inte följer samma etiska regler som man gör i Europa. Vissa experiment förefaller livsfarliga. Men vad kan en ensam europé göra i en kinesisk organisation?

Utgiven på Schildts förlag 2009 

 

De schaduw van een groot man

Den store mannens skugga utkom i Nederländerna år 2008.