CV

Björn Sundell

Yrke: Journalist, tankesmed, författare, omvärldsanalytiker

Utbildning: Ekonomie magister

Hobby: Veteranbilar, ekonomisk historia, friluftsliv

Arbetserfarenhet: medier,

näringslivet, bankvärlden och

tankesmedjor

Familj: Sambo

Hemort: Helsingfors

Ny roman i april 2021

VÄNSKAPENS MARIONETTER

När något gick på tok i det finsk-sovjetiska "vänskapsprojektet" lades locket genast på av hänsyn till den stora grannen i öst. Men nu, nästan fyrtio år senare, sprids rykten om en tragisk olycka. Vill någon hämnas eller är ryktena stormaktspolitik; ett utslag för den tilltagande spänningen mellan öst och väst? Eller bär de ansvariga på en hemlighet som de till varje pris vill behålla för sig själva?

Utges på förlaget Litorale

Pris 25 euro + porto

Beställ direkt:  bjorn.m.sundell@gmail.com

 

Hur kan jag stå till tjänst?

Jag heter Björn Sundell, är född och uppvuxen i Helsingfors och har sysslat med skrivande ända sedan jag lärde mig alfabetet. Min första bok skrev jag som tioåring i häften som tejpades ihop. De fick sedan pärmar av papp med teckningar som föreställde hemlighetsfulla grottor, brinnande flygplan eller häftiga biljakter. Men det var bara början.

Under åren som gått  har jag skrivit tusentals tidningsartiklar, analyser och reportage samt två romaner. Under rubriken "Artiklar" finner du några smakprov. I april 2021 utkommer min tredje roman, "VÄNSKAPENS MARIONETTER". Mera info under rubriken "Böcker".

Under rubriken "Till din tjänst" visar jag hur jag kunde hjälpa dig. Hela mitt yrkesliv har jag arbetat med kommunikation och ekonomi. Jag har analyserat samhället, gjort radio- och TV-program, hjälpt företag och organisationer att nå ut med sina budskap på ett kreativt sätt. Dessutom har jag fungerat som bollplank och idéspruta i många arbetsgrupper. Och jag har varit moderator i otaliga diskussioner.

 

 

Läs mer

 

 

Artiklar

Det magiska ordet transparens

Varför är Finland fortfarande ett relativt slutet samhälle där många beslut fattas utan insyn, i kabinetten?Läs mera »

Den brutala och den mjuka vägen

Den finska ekonomiska krisen kan åtgärdas. Exemplen i vår omvärld är värda att studera. Läs mera »

Den nya finansbomben

Trodde du att vi lärde oss något av finanskrisen? Det verkar inte så.Läs mera »